Νέα

29η Ποδηλατική Σπαρτακιάδα

Έχει περάσει περισσότερο από ένα τέταρτο του αιώνα από τότε που μια παρέα ποδηλατών, ιδρυτικά μέλη της Ποδηλατικής Ένωσης Παλαίμαχων Αθλητών και Ερασιτεχνών έκαναν τη διαδρομή των 257χλμ από Αθήνα στη Σπάρτη, θέτοντας έτσι τη βάση του μεγαλύτερου ποδηλατικού θεσμού των ημερών μας στην ερασιτεχνική ποδηλασία, την Ποδηλατική Σπαρτακιάδα.

Το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017 για 29η συνεχή φορά, 355 ποδηλάτες -νέο ρεκόρ συμμετοχών- που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση, από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, πραγματοποίησαν για μια ακόμα χρονιά τον ποδηλατικό «άθλο» τους, συμμετέχοντας , στην Ποδηλατική Σπαρτακιάδα.

Η εκκίνηση δόθηκε στις 7:30 το πρωί μπροστά από το Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο στην Αθήνα.

Ο αγώνας ήταν μια συνδιοργάνωση του Δήμου Σπάρτης, του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος, του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου και της Ποδηλατική Ένωσης Παλαιμάχων Αθλητών (Π.Ε.Π.Α) και τελέστηκε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπανδίας Ποδηλασίας.

Η αγάπη για το ποδήλατο «ένωσε» 355 ανθρώπους διαφόρων ηλικιών και επαγγελμάτων με μοναδικό και κοινό στόχο τον τερματισμό στο άγαλμα του Λεωνίδα, μπροστά από το Εθνικό Στάδιο Σπάρτης μέσα στο χρονικό όριο των δώδεκα ωρών.

Πρώτοι αφίχθησαν γύρω στις 16:00, οι Λουκάς Καταπόδης και Νικήτας Φράγκος, οι οποίοι τερμάτισαν σχεδόν μαζί με επίδοση 8 ώρες και 41 λεπτά. Οι δύο αθλητές ανήκουν στον ίδιο σύλλογο, τον Πήγασο Κυψέλης, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο Καταπόδης είχε τερματίσει πρώτος και στον περυσινό αγώνα, μαζί με τον Παναγιώτη Σκυλοδήμο. Tερμάτισαν συνολικά 335 ποδηλάτες

Βέβαια για το Δήμο Σπάρτης αλλά και για όλους τους ποδηλάτες, δεν υπάρχει πρώτος και δεύτερος. Νικητές είναι όλοι όσοι τερμάτισαν στη Σπάρτη εντός του χρονικού ορίου.

Η Τελετή Λήξης, που ήταν προγραμματισμένη να γίνει στην Κεντρική Πλατεία της Σπάρτης, λόγω των καιρικών συνθηκών, πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο Σπάρτης με πλήθος κόσμου να αποθεώνει τους αθλητές, που έλαβαν μέρος.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν, η απονομή βραβείων και αναμνηστικών και η επιβράβευση της προσπάθειας των συμμετεχόντων αθλητών.

Δείτε Ακόμα...